• Hajókirándulás Solta szigetére

  • Bol

  • Primosten

  • Split

Copyright 2020 - AdriaKaraván

Kastela

A reneszánsz stílusú erődöket és kastélyokat ugyanazon minta szerint építették, melyek ma is láthatók. Az őrtornyok északi irányba néznek. Ezáltal az ellenséget gyorsan észrevehették. A tornyok között található a Sela Vrata, „A falu kapuja”. A lakószobák az erőd déli részén helyezkednek el.

Bővebben...:

Kagylómúzeum - Makarska

Az 1963-ban alapított Kagylómúzeum az Engesztelő Szűz Mária kolostorban található. Hosszú évek kutató- és gyűjtőmunkájának eredményeként jött létre a múzeum, amelyben több mint 3000 adriai, illetve a világ különböző trópusi és szubtrópusi tájairól származó kagyló tekinthető meg. A gyűjtemény ma már védett kulturális műemléknek számít.

A Diokleciánusz palota - Split

Diokleciánusz császár Splittől néhány kilométerre, Salonában született egy görög rabszolga gyerekeként. Élete utolsó éveiben visszavonult és egy hatalmas palotát építtetett magának a tengerparton. Diokleciánusz / Diocletianus palotát horvátul: Dioklecijanova palača 293-ban kezdték el építeni és 305-ben fejezték be.

Bővebben...:

Hajókirándulás Solta-szigetre

Felejthetetlen nap elé néz, aki velünk tart az Adria lakott és lakatlan szigeteinek világába! Hajóutunk során csodálatos fotókat készíthetünk, szép kilátás nyílik Trogirra, Splitre és a Kozjak impozáns hegyvonulatára. Solta-szigeten Maslinica (olajfácska) halászfaluban kötünk ki, itt 1 órát pihenünk, sétát tehetünk a Martinis palotához és őrbástyához. Félórás hajózás után Ciovo-szigeten egy fás, árnyas ligetben már vár ránk az ínycsiklandó ebéd, roston sült hal, kenyér, saláta, gyümölcs, és az elmaradhatatlan dalmát vörösbor! Minden vendégünk korlátlan fogyasztásra jogosult. Délután pihenés, strandolás a kristálytiszta tengerben, 4 órakor kihajózunk Okrug Gornji érintetlen öbléből, és indulunk a szálláshelyre.Dalmát vacsoraest

Jöjjön velünk egy 200 éves kis privát étterembe a hegyek közé, és kóstolja meg a hagyományos dalmát konyha kitűnő ételeit. A jó hangulatról és az igazi kikapcsolódásról a remek ételek, a finom italok és az élőzene is gondoskodik. 

 

 

 

Trogir (a világörökség része) - a kemping­től 60 km-re

Trogir a szálláshelytől 4-5 km-re található, némelyek kis Dubrovnikként emlegetik. Csodálatos óvárosa a világörökség részét képezi, ahol hangulatos sikátorokban sétálhatunk, megtekinthetjük a város nevezetességeit, a Kamerlengo erődben pedig minden este érdekes műsort tekinthetünk meg, többek között folklórt, helyi férfikart (az úgynezevezett klapát), könnyűzenei koncertet, színházi előadásokat, táncbemutatókat, és még folytathatnánk a sort.

Trogir kikötői sétányát pálmafasor díszíti, mesés jachtok sorakoznak a vízen, a parti bárokban fiatalok és idősebbek vidáman töltik e szabadidejüket, a helyi specialitásoktól roskadozó éttermek (konobák) hívogatják az éhes vendégeket. Ismerkedjen meg Ön is Dalmácia kis ékszerdobozával! 

 

 

Kaštela - a kemping­től 50 km-re

XIV-XV. században a Split és Trogir közötti viszálykodás eredményeképpen épültek az első erődök. Később a törökök elleni védekezést szolgálták, majd a nemesek is építettek saját erődfalakkal is megerősített kastélyokat. Ma már csak hét épület látható közülük. Kaštel Štafilić erődjét 1500-ban építtette a Štafilić család. Kaštel Stari a legidősebb település, itt él a „Természet Emlékműve” az 1100 éves olajfa, ami még ma is terem. 

 

 

 

 

Split (a világörökség része) - a kemping­től 40 km-re

Split belvárosában páratlan történelmi emlék található: az egykori római császár Diocletianus által épített 38000 m2-es palota, bejáratát egyiptomi szfinx őrzi. 

 

Primošten - a kemping­től 80 km-re

Az 1960-as évek óta a környék legfelkapottabb és legdrágább üdülőhelye. Minden talpalatnyi részét beépítették. A település eredetileg egy apró szigeten épült, melyet keskeny csatorna választott el a szárazföldtől. A XVI. században egy gyorsan szétszedhető híddal kötötték össze a szigetet a szárazfölddel, a hídról kapta a nevét a település. Itt termelik a legkiválóbb dalmát borok egyikét, a sötét színű vörösbort a Babićot. Ne mulasszák el megkóstolni, ha arra járnak! 

 

 

 

Baska Voda - a kemping­től  laza sétával 10 percre

Baska Voda halászfalu volt, napjainkra pedig a Makarska­i Riviéra legkedveltebb kistelepülésévé vált. Különleges hangulata, kristálytiszta strandja a turisták ezreit vonzza. A település számos programmal várja az üdülőket. Júniustól-szeptemberig tartanak a Kulturális Nyár rendezvényei (hangversenyek,előadások), augusztus első hétvégéjén a halászok, a következőn a dalmáciai folklór ünnepét nézhetjük meg. 

 

Makarska - a kemping­től 10 km-re

A 12.000 lakosú település a környék legfelkapottabb üdülőhelye. Makarska középső része egy patkó alakú öböl partján fekszik,melynek két végét fenyvesekkel borított félszigetek zárják le. Az öbölben jachtok sorakoznak a pálmafás rakparton,és innen indulnak a kompok Brac-szigetre. A 1,5 km hosszú strand a fürdőzők paradicsoma. A Kagylómúzeumot ne hagyják ki!!! Kagylókon,tengeri csigákon kívül kövületeket is láthatunk a világ különböző tengereiből. Ez a világ egyik leggazdagabb ilyen tipusú gyűjteménye. A városból kirándulásokat tehetünk a közeli Biokovo hegységbe,akár gyalog is elérhető a Biokovoi Botanikus Kert. Ez a 16,5 hektáros 1984-ben védetté nyilvánított terület,mely természetes környezetben mutatja be a környék növényeit. Autós túraként ajánljuk a Biokovo legmagasabb 1762 m-es csúcsa, a Sveti Jure meglátogatását. Fentről lélegzetelállító a környék panorámája.

 

Makarska­i Nyár rendezvényei is sok színes programmal kecsegtetnek, hangversenyek,ének - és színházi együttesek előadásai,kiállítások,és a szokásos halászünnepségek. 

 

 

 

 

Omis - a kemping­től 25 km-re

Omis különlegességét a Cetina-folyó kanyonja, és a folyó által lerakott hordalékból keletkezett hosszú homokos strand adja. A Cetina 700 m hosszú szurdokkal itt töri át a 864 m magas hegyet, ettől fölfelé már igazi hegyi folyó, melyen valaha vízimalmok álltak, ma pedig a vadvízi evezés szerelmeseinek paradicsoma. 

 

 

 

Imotski - a kemping­től 30 km-re

A Kék-tó és a Vörös-tó igazi különlegesség! Turisták által ritkán látogatott, kevésbé ismert hely, ám pont ez adja varázsát. Kráterszerű mélyedésben található a sötétkék, alacsonyabb részein zöldes színű tó, mely édesvizű. Megközelíteni kavicsos sétaúton tudjuk, mely szerpentinszerűen vezet lefelé. Fentről hihetetlen látványt nyújt a kék víz, a főként szürke és vöröses talaj, sziklába kapaszkodó növényzet az egyik oldalon függőlegesen leszakadt sziklafal. A víz mélysége kb. 100 méter, kristálytiszta, egyedülálló élmény felfrissülni benne. A Vörös-tóban csak szemünk gyönyörködhet, kútnak lehetne nevezni, mert falai teljesen függőlegesek. Mélysége a csapadéktól függően 280 és 320 méter között mozog. 

 

Krka vízesések

Szálláshelyünktől 130 km-re található ez a csodálatos nemzeti park. A 40 méter mély Visovačko-tó, és a Skradinski Buk 17 kisebb-nagyobb zuhataga mellett néprajzi múzeumot és vízimalmot is találunk. A kijelölt helyen strandolásra is van lehetőség. 

 

 

 

 

Rafting - találkozás a természettel

A rafting minden kétséget kizáróan az egyik legizgalmasabb és legcsodálatosabb fakultatív programlehetőség. Omišnál a tengerbe torkolló Cetina folyón történik a kalandokkal teli 5 órás út, melynek keretében lehetőség nyílik evezésre 6-8 fős csónakokkal, úszásra a kristálytiszta Cetina-folyó vizében, a legbátrabbak pedig szikláról is ugorhatnak. Szakavatott túravezetők kalauzolnak minket, bepillantást nyerhetünk a Winnettou filmek helyszínéül szolgáló kanyonokba, a csodálatos folyókanyarulatokba, és az érintetlen élővilágba. A túra izgalmairól, eseményeiről a helyszínen fotók rendelhetők. 

 

Vízi sportok

A vízi sportok szerelmeseinek figyelmébe ajánljuk a igénybe vehető ejtőernyőzést, banánozást és a búvárcentrumot,ahol tapasztalt oktatók tartanak a turisták számára merüléseket.

Hírlevél

 

www.adriakaravan.hu
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Telefon: +36/20-56-56-005
             +36/70-61-91-680

 

 

Nyaraljon a Trogir­i Riviérá­n, klimatizált apartmanokban vagy Dalmácia lakókocsi­s kemping­jében, Horvátország­ban családi árakon!